Snijbiet, zoveel kleuren, een bladgroente met witte nerven, gele, groene en zelfs rode. Bijna te mooi om te plukken, maar! heerlijk om te eten. Neem bijvoorbeeld deze frittata met snijbiet.
Ingrediënten:
- 1 kg aardappelen
- 8 eieren
- 200 g fetakaas
- 200 g snijbiet
- 8 eetlepels crème fraîche
- 4 eetlepels rozemarijn
- kruidenzout en peper
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 240oC, vet een groot bakblik in
- schil de aardappelen, kook ze in stukken beetgaar, giet af en laat uitdampen
- wok de grofgesneden bladgroenten 5 minuten met de rozemarijn
- klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en peper en kruidenzout naar smaak
- doe de aardappelen, bladgroenten in het bakblik, giet het eiermengsel eroverheen
- 20 minuten bakken in de oven tot het ei gestold is, anders nog iets langer
uit een kookworkshop op 14 april 2022