Rode bietjes zijn zoo lekker, maar veel mensen eten het niet, en meestal omdat ze niet weten hoe ze het klaar moeten maken. Nou als je dit ooit gemaakt hebt wil je alleen nog maar verse rode bietjes.
Dit recept is voor 15 glaasjes.
Ingrediënten:
- 500g gekookte rode bieten
of lekkerder nog verse bietjes uit de pluktuin van Sprankenhof gepoft in de oven op 200oC 45 tot 90 minuten, dat ligt aan de grootte en het soort bietjes - 500g wortel
- 1,5 kg pers sinaasappels of sinaasappelsap
- 10 takjes verse munt
- 15 glazen
Bereiding:
- maak de groenten schoon, waar nodig nog schillen
- haal de muntblaadjes van de takjes
- pers de sinaasappelen
- doe alle ingrediënten in de blender en verdeel over 15 glazen.
Zo simpel is het dus 🙂
dit recept was 14 april 2022 onderdeel van een kookworkshop op Sprankenhof.
Toen zat er als garnituur een gevulde dadel bij (gevuld met een paranoot).