Aubergine uit de oven

Aubergines zijn zo wonderlijk mooi, zeker als je ze vers plukt, dan zijn ze zwart glimmend, met echt een veel gezondere kleur dan hoe je ze vaak in de supermarkt treft. Nu ook de tomaten beginnen af te rijpen dacht ik terug aan dit recept, ooit ergens van internet geplukt, ik kan ‘m helaas niet meer vinden, maar zo is het zoals ik het maak (voor 3-4 personen),

Ingrediënten:
4 aubergines
1 kg verse lekker rijpe tomaten (of (lekker snel) 2 blikjes tomaten (a 400g))
(bij verse tomaten moet de saus iets langer sudderen, reken op zeker een half uur, je kunt dit ook even apart in een pan in laten koken en daarna pas het gerecht gaan maken)
1 ui
1 teen knoflook
400g in kleine stukjes gehakte champignons (of rundergehakt)
italiaanse kruiden
klein blikje tomatenpuree (mooi voor de kleur en je saus wordt wat dikker, hoeft niet persé, mocht je het niet in huis hebben).
pakje feta

Zo maak je het:
Verwarm eerst de oven op 200 graden.
Snijd de aubergines in plakjes en houd even apart.
Fruit ui en knoflook aan (het liefst in een pan die ook in de oven kan)
Voeg de champignons (of het gehakt) toe en roerbak tot het vocht los laat en wat ingedampt is. Voeg kruiden zoals peper en zout toe en giet de verse tomatensaus of de blikjes tomaten erbij en roer de tomatenpuree er doorheen.
(Als de pan niet in de oven kan, giet je hier alles in een ovenschaal).
Steek dan de aubergine plakjes in de saus, alsof er weer 4 hele aubergines in de pan liggen, of in een ander leuk patroontje, zó dat ze vrijwel helemaal in de saus staan.
Verkruimel de feta er boven en zet de pan 25-30 minuten in de oven.

Strooi er bij het opdienen nog wat fijn gesneden peterselie over heen.
Lekker met couscous, rijst of wat volkoren brood, of waar jij zin in hebt.

Smakelijk!