We hebben er weer een heel jaar opzitten. En wát voor een jaar! 2018 gaat in de boeken als onvergetelijk.
Als een jaar dat warm was, heel warm. En droog, heel droog. Een jaar waar al het fruit zo’n beetje op hetzelfde moment rijp was en de groenten heel wat te verduren hadden.
Een jaar waar de kazen bijna van de plank gleden en de chocolade koekjes smolten in hun pakjes.
Een jaar van de nieuwe winkel en een jaar van veel bekende maar even zoveel nieuwe klanten.
En wát voor een klanten. Stuk voor stuk aardig en betrokken, het is heerlijk om de winkel elke dag weer voor ze in orde te maken.
Wij danken onze klanten voor hun lovende woorden en blijven ook in 2019 ons best doen om Sprankenhof een plek te laten zijn voor iedereen: voor mensen die genieten van een groene omgeving, voor mensen die houden van lekkere en verse producten uit de streek en voor mensen die het eten met de seizoenen waarderen.
We blijven dus ook in 2019 mensen op een plezierige manier kennis laten maken met, en een stuk bewustwording mee geven over gezond en lekker eten. Met natuurlijk een verantwoorde biologische teelt in de tuin en bedachtzame keuzes in winkel en keuken zoals u al gewend was van ons.
Geïnspireerd door dit jaaroverzicht maak ik met ingrediënten uit onze winkel als nagerecht ‘gebakken peren met blauwe kaas en chocolade’
Ingrediënten:(4 personen)
4 peren
1 eetlepel boter
1/2 eetlepel suiker
1/2 dl wijn, wit
1/2 dl slagroom
75gr pure chocolade (geraspt)
100gr Brabantse Blauwe
Bereiden:
Schil de peren snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
Verhit de boter in een koekenpan.
Voeg zodra de boter gesmolten is de peren toe.
Voeg hierna de suiker, wijn en slagroom toe.
Laat het mengsel tot de helft in koken en voeg vervolgens de geraspte chocolade toe.
Blijf roeren tot alle chocolade is gesmolten.
Schep de peren uit de pan verdeel deze over de borden .
Schenk er de chocoladesaus overheen. Brokkel de kaas in kleine blokjes en garneer daarmee de peren.
Boshoeve Sprankenhof wenst iedereen een fijne jaarwisseling en zegt tot volgend jaar, wij hebben er al weer zin in!