Op Sprankenhof kun je de mooiste tomaten vinden voor dit recept. Ze zijn namelijk altijd op jouw maat, zodat de goed gevulde tomaat echt een goede maaltijd voor jou is. Want ben je een kleine eter dan pluk je gewoon een lekkere kleine, ben je een grote eter dan pluk je een mooie grootte, ideaal!
Let op dit recept is voor 15 gevulde tomaten, dus ben je alleen deel dan alle ingrediënten wel door 15!
Ingrediënten:
- 15 flinke ronde tomaten
- 600g couscous
- 750ml kokend water
- 150g gepelde pistachenoten
- 150g geroosterde kokosschilfers
- 150g gedroogde rozijnen
- 400g afgespoelde uitgelekte kikkererwten uit blik
- 4 eetlepels grofgehakte verse peterselie
- 150g bleekselderij stengels (blad bewaren voor een ander recept)
- 150g prei
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 200oC
- snijd de bovenkant van de tomaten en leg appart, verwijder de pitjes en bewaar dit nat in een aparte kom
- overgiet de couscous in een ruime pan met het kokende water en dek af, laat 5 minuten staan tot het water is geabsorbeerd, af en toe roeren met een vork
- voeg de noten, tomatenpit-nat, rozijnen, kikkererwten, fijngesneden peterselie, fijngesneden prei en fijngesneden bleekselderij aan het couscousmengsel toe, breng op smaak met peper en zout
- verdeel het couscousmengsel over de tomaten, leg deze in een ingevet bakblik met een dun laagje water, afgedekt met het dekseltje, 20 minuten bakken in de oven
Heb je nog wat vulling over, serveer het dan in een apart schaaltje erbij of eet het de volgende dag als lunchsalade.